Poliţia Militară rusă şi-a stabilit cartierul într-o bază deţinută, cu puţin timp în urmă, de armata americană, în apropiere de oraşul Rakka, fosta ”capitală” a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata rusă a intrat în Rakka la începutul lui decembrie, în urma deciziei lui Donald Trump de a retrage trupele americane din nordul Siriei, prin care a dat undă verde unei ofensive turce contra forţelor kurde care au luptat alături de Statele Unite şi aliaţii lor împotriva jihadiştilor.

Potrivit Tass, care citează un reprezentant al Poliţiei Militare ruse, Arman Mambetov, aceste forţe ruse urmează să înceapă să patruleze în zonă începând de joi, în cadrul unui armistiţiu încheiat între Moscova şi Ankara.

Postul Zvezda TV al Ministerului rus al Apărării a difuzat imagini în care militarii ruţi ridică steagul Rusiei, iar o coloană de vehicule aparţinând Poliţiei Militare ruse pătrund în bază, o fostă şcoală din satul Tal Samim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.