Armata rusă, care câştigă teren împotriva forţelor ucrainene aflate în dificultate, revendică luni cucerirea unui nou sat, Semenivka, situat în sectorul de est ucrainean, în care avansează rapid, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării anunţă într-un comunicat că a ”eliberat” această localitate, situată la nord-vest de Avdiivka, un oraş-fortăreaţă cucerit de Moscova în februarie.

Rusia a revenidcat duminică cucerirea altui sat în zonă, Novobahmutivka.

ARMATA RUSĂ ÎNAINTEAZĂ ÎN DONEŢK

În paralel, tot luni, Ucraina a anunţat că a respins 55 de atacurri în est, în regiunea Doneţk, după ce a recunoscut duminică o ”degradare” a situaţiei pe linia frontului.

Moscova a revendicat în weekend cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei, Novobahmutivka, în timp ce forţele Kievului aşteaptă cu nerăbdare sosirea unui armament american crucial.

Aceste sate se află la nord de oraşul Avdiivka, cucerit de militari ruşi în februarie.

Forţele Moscovei au înaintat după aceea mai adânc în regiunea ucraineană Doneţk.

Mai la sud, Ucraina anunţă că trupele sale ”continuă să oprească inamicul” în mai multe locuri, la vest de oraşul Doneţk, aflat sub control rus, în oraşul Krasnogorivka.

SUCCESE ÎNAINTE DE 9 MAI

Kievul anunţă că forţele ruse, ”cu susţinerea aviaţiei, au încercat de 15 ori să străpungă apărările trupelor noastre”.

Krasnogorivka se află la aproximativ 20 de kilometri vest de Doneţk şi constituie o importantă fortăreaţă a Kievului.

Ea a devenit mai vulnerabilă după căderea oraşelor Marinka şi Avdiïvka, iar confruntări armate aprige au fost raportate în zonă în ultimele săptămâni.

Comandantul armatei ucrainene Oleksandr Sîrski a anunţat duminică că trupele sale s-au retras în noi poziţii defensive - mai la vest - în anumite sectoare.

Kievul a avertizat că Rusia urmează să încerce să obţină câteva victorii înainte de ziua de 9 mai, o sărbătoare patriotică care comemorează victoria sovietică împotriva Germaniei naziste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.