Aproximativ 385.000 de persoane s-au înrolat în armata rusă în 2023, iar Rusia vrea, în plin Război cu Ucraina, să continue să recruteze în 2024, anunţă fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, care se declară însărcinat cu acest dosar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit Ministerului Apărării, de la 1 ianuarie şi până la 25 ocrombrie anul acesta (...), aproape 385.000 de persoane s-au întrplat pentru a servi” în armată, anunţă Medvedev într-o reuniune, de la care a publicat fragmente pe Telegram.

Este vorba despre 305.000 de persoane care au semnat un contract direct cu Ministerul Apărării şi despre 80.000 de ”voluntari”, cum sunt numiţi combatanţi în rândul unor grupări paramilitare precum Wagner, precizează el.

Fostul şef de stat, care şi-a multiplicat poziţiile împotriva Occidentului şi ameninţările de la începutul invaziei Ucrainei, este în prezent nunărul doi al Consiliului de Securitate rus,

CAMPANIE URIAŞĂ DE RECRUTARE VOLUNTARĂ

”Spiritul patriotic puternic şi dorinţa cetăţenilor ţării de a-şi apăra patria ne permit să continuăm recrutarea”, se felicită Medvedev.

Fostul preşedinte anunţă că Vladimir Putin i-a încredinţat sarcina de a continua creşterea efectivelor în 2024 în vederea formării unui nou corp de armată, a şapte divizii, 19 brigăzi, 49 de regimente şi unei flotile.

Autorităţile ruse, care au mobilizat aproximativ 300.000 de rezervişti începând din septembrie 2022, au evitat să decreteze o nouă mobilizare, în pofida unor pierderi importante în Ucraina.

Armata rusă desfăşoară, în schimb, din primăvară, o campanie vastă de recrutare voluntară, prin publicitate stradală şi pe Internet, promiţând salarii şi avantaje sociale şi bancare foarte atractive viitorilor militari.

Ucraina estimează că aproximativ 400.000 de miliari ruşi sunt desfăşuraţi pe teritoriul său şi ocupă o parte a estului şi sudului teritoriului ucrainean.

Rusia nu a anunţat niciodată nici câţi oameni au luptat în Ucraina din februarie 2022 şi nici pierderile.

Occidentul estimează la 150.000 de oameni forţa iniţială pe care Moscova a trimis-o în Ucraina.

Începând din septembrie 2023, Rusia a mobilizat 300.000 de oameni şi a semnat 385.000 de contracte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.