Armata rusă îndeamnă marţi civilii să evacueze zone din apropierea unor infrastructuri care aparţin servciilor de securitate ucrainene (SBU), la Kiev, pe care anunţă că urmează să le atace aerian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea opririi unor atacuri informatice împotriva Rusiei, atacuri cu arme de mare precizie urmează să fie efectuate împotriva unor infrastructuri tehnologice ale (Serviciul ucrainan de securitate) SBU şi principalului centru al Unităţii de Operaţiuni Psihologice, la Kiev”, anunţă un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

”Îndemnăm locuitorii Kievului care locuiesc în apropierea nodurilor de transmisie să-şi părăsească domiciliul”, îndemană el.

Guvernul rus face aceste declaraţii în tmp ce forţe ruse, care au invadat săptămâna trecută Ucraina, îşi intensifică eforturile pentru a cuceri capitala ucraineană, Kievul.

Un convoi de blindate ruseşti - de câteva zeci de kilometri - se apropie de Kiev din nord-vest, potrivit unor imagini satelitare publicate în noaptea de luni spre marţi.

Autorităţile ucrainene acuză armata rusă de faptul că a efectuat atacuri aeriene vizând cartiere rezidenţiale în mai multe oraşe, inclusiv la Harkov, unde au avut loc confruntări armate aprige.

Rusia dă asigurări că nu vizează civili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.