Armata rusă anunţă luni că a ucis cinci ”sabotori” veniţi din Ucraina pe teritoriul rus şi că două vehicule militare ucrainene au încercat să treacă frontiera pentru a evacua acest grup, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timpul unor confruntări, cinci persoane care făceau parte dintr-un grup de sabotori şi de informaţii care au încălcat frontiera Rusiei au fost eliminate”, anunţă armata rusă.

Acest incident a avut loc în regiunea Rostov, la aproximativ 1.000 de kilometri de Moscova, la ora locală 6.00 (5.00, ora României), în apropiere de localitatea Mitiakinskaïa, precizează armata rusă.

”Două vehicule de luptă aparţinând infanteriei Forţelor armate ucrainene au intrat (în Rusia) de pe teritorul Ucrainei pentru a evacua grupul de sabotori către teritoriul ucrainean, pe la frontieră”, precizează armata rusă.

Niciun militar sau grănicer rus nu a fost rănit, anunţă ea.

Rusia a acuzat luni că un tir de artilerie ucrainean a distrus o mică clădire aparţinând grănicerilor din regiunewa Rostov, o acuzaţie dezminţită de către Ucraina.

Occidentul şi Kievul se tem de săptămâni de zile că un incident - real sau înscenat - poate fi folosit de Rusia în crearea unui pretext în vederea unei ofensive militare ruse în Ucraina.

Confruntări armate între armata ucraineană şi separatişti proruşi susţinuţi de către Moscova s-au intensificat în ultimele trei zile în Donbas, în estul Ucrainei, o regiune situată la frontiera cu Rusia.

Moscova este acuzată de comasarea a 100.000 de militari la frontiera Ucrainei, în vederea unei eventuale invazii a vecinului său pro-occidental.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.