Cadavrul unei a doua ostatice israeliene - caporalul Noa Marciano, în vârstă de 19 ani - a fost recuperat dintr-o structură situată în apropiere de Spitalul al-Shifa, în oraşul Gaza, anunţă vineri armata israeliană, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corpul tinerei din cadrul armatei israeliane a fost transferat pe teritoriul israelian, precizează Tsahalul.

 

Armata a recuperat corpul la o zi după ce Hamas a anunţat într-o înregistrare video că tânăra a fost ucisă într-un atac israelian.

 

Ea anunţa marţi că a recuperat cadavrul unei sexagenare, Yehudit Weiss, pe care l-a găsit în apropiere de Spitalul al-Shifa.

Un purtător de cuvânt al armatei acuza Hamas că a ucis-o pe Weiss, fără să precizeze cauza morţii.

Yehudit Weiss, în vârsră de 65 de ani, era o locutoare a kibuţului Beeri, răpită de combatanţi Hamas la 7 octombrie.

Soţul său, Shmuel, a fost ucis.

CNN scrie că nu ştie dacă cadavrele celor două femei au găsite împreună.

Circumstanţele morţii lor sunt necunoscute.

Spitalul Al-Shifa din capitală, cel mai mare spital din Fâşia Gaza, se află în centrul unor confruntări armate după ce forţe israeliene nl-au luat cu asalt miercuri dimineaţa.

Armata israeliană a publicat joi o înregistrare video cu ceea ce prezintă a fi ”puţul unui tunel” în incinta spitalului.

Serviciul de presă al Guvernului Hamas neagă că mişcarea foloseşte Spitalul al-Shifa ca centru de comandă şi control şi respinge acuzaţiile Israelyului drept ”minciuni fără fundament”.

CNN scrie că nu poate verifica în mod independent niciuna dintre cele două versiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.