Armata israeliană le ordonă miercuri locuitorilor Fâşiei Gaza să se ducă în zona umanitară din regiunea Mawasi, unde s-ar putea trimite ajutoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Avichay Adraee a îndemnat într-un mesaj publicat pe X locuitorii enclavei palestineien să se ducă în regiunea Mawasi, în care ”va fi dirijat ajutor internaţional în caz de necesitate”.

Tsahalul a desemnat această fâşie de pământ - cu o lăţime de un kilometru şi cu o lungime de 14 kilometri - situată în sudul Fâşiei Gaza, de-a lungul coastei, drept locul unde să se ducă civilii.

”Armata israeliană continuă să îndemne locuitorii din nordul Fâşiei Gaza şi oraşului Gaza să se instaleze în regiunea Al-Mawasi, situată la sud de Valea Gazei şi anunţă că recomandă deplasarea către zone deschide la vest de Khan Yunis, în regiunea Al-Mawasi”, se arată în mesaj.

Armata israeliană lansează acest nou ordin după ce le-a cerut săptămâna trecută locuitorilor enclavei să plece în sud, la câteva zile după atacurile teroriste ale Hamas şi represaliilor armate ale Israelului.

Ea bombardează zilnic, de la începutul acestui război, la 7 octombrie, declanşat de atacul fără precedent al Hamas în israel, această enclavă de 362 de kilometri pătraţi, cu obniectivul de a ”elimina” mişcarea islamistă.

Aceste atacuri au antrenat, potrivit ONU, depalsarea unui milion de oameni, dintre care mulţi s-au refugiat în spitale, şi s-au soldat cu peste 3.000 de morţi, majoritatea civili, inclusiv sute de copii, potrivit autorităţilor de la Gaza.

Peste 1.400 de oameni au fost uciţi în Israel de la începutul războiului, majoritatea civili, în ziua atacului Hamas, care a luat 199 de ostatici, potrivit armatei israeliene.

Israelul a anunţat că a recuperat cadavrele a 1.500 de combatanţi Hamas în urma incursiunii de la 7 octombrie.

Armata a anunţat miercuri că a ”eliminat” doi ofiţeri ai mişcării islamiste palestiniene Hamas, dintre care unul este Muhammad Alwadia, ”comandantul sistemului antitanc”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.