Hamasul urmează să elibereze 13 ostatici - şi nu 14 cum anunţa sâmbătă dimineaţa -, în schimbul eliberării a 39 de deţinuţi palestinieni şi nu 42 -, anunţă sâmbătă un purtător de cuvânt ar armatei israeliene Olivier Rafowicz, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El îndeamnă la prudenţă cu privire la ”cifrele evocate”, pentru că pot avea loc ”schimbări de ultim moment”.

El evocă de asemenea faptul că armistiţiul dintre Israel şi Hamas ar putea să fie ”prelungit”, fără să facă alte precizări.

Oficiali israelieni anunţau sâmbătă dimineaţa că sâmbătă urmează ca Hamasul să elibereze 14 ostatici, iar Israelul 42 de deţinuţi palestinieni.

”În acest stadiu, vorbim de 13 ostatici împotriva a 39 de teroriţti care vor fi eliberaţi din închisori israeliene”, a declarat Olivier Rafowicz postului francez.

Surse egiptene din domeniul securităţii anunţau anterior că au primit de la Hamas o listă cu 14 nume ale unor persoane care urmau să fie eliberate sâmbătă.

Pe lsită se află 13 nume, declară multiple surse postului american CNN.

Israelul sublinia însă că aşteaptă ca în a doua zi a armistiţiului să fie eliberte 14 persoane, în schimbul eliberării a 42 de deţinuţi palestinieni.

Odată cu apropierea momentului eliberării lor, au existat discuţii asupra listei finale - inclusiv cu privire la faptul dacă urmează să fie eliberate 13 sau 14 persoane, între care şi copii.

Şeful Comitetului palestinian al Afacerilor Deţinuţilor şi Foştilor Deţinuţi, Qadura Fares, a anunţat ulterior că sâmbătă urmează să fie eliberaţi 39 de deţinuţi palestinieni.

Vineri, în prima zi a armistiţiului, au fost eliberaţi 24 de ostatici - inclusiv 13 israelieni, femei şi copii -, în schimbul eliberării a 39 de deţinuţi palestinieni - femei şi copii - din închisori israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.