Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) afirmă că au fost lansate rachete din Siria, sâmbătă seară, spre nordul Israelului, dar dau asigurări că răspund cu focuri de artilerie îndreptate către sursa acestor tiruri, relatează presa israeliană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IDF nu a precizat câte rachete au fost lansate din Siria.

Sirenele au sunat în Alma, în apropiere de graniţa cu Libanul, şi în Avnei Eitan, în Platoul Golan, aproape de graniţa cu Siria.

Potrivit Jerusalem Post, cel puţin o rachetă a fost interceptată după ce a fost lansată din Siria spre Înălţimile Golan, sâmbătă seara, potrivit primelor informaţii. 

Nu există informaţii că ar fi răniţi sau pagube, potrivit Times of Israel.

Cu câteva ore mai înainte, Hezbollah şi armata israeliană au făcut schimb de focuri de-a lungul graniţei libaneze.

Sâmbătă dimineaţa, armata israeliană a zădărnicit o tentativă de infiltrare pe teritoriul israelian a unei celule teroriste dirijate de Hezbollah. Militanţii au fost atacaţi cu o dronă şi mai mulţi terorişti au fost ucişi.

După-amiază, Hezbollah a tras aproximativ 30 de mortiere asupra unor obiective ale armatei israeliene din zona Har Dov (Fermele Shebaa). IDF a răspuns cu focuri de artilerie.

În plus, IDF a lovit o celulă teroristă care a încercat să lanseze o rachetă antitanc asupra teritoriului israelian.

Hezbollah susţine că a tras noi tiruri spre un alt amplasament al armatei israeliene din zona Fermelor Shebaa mai târziu în cursul după-amiezii, în timp ce schimbul de focuri între armata israeliană şi mişcarea libaneză susţinută de Iran a continuat. În timpul confruntărilor, un militant Hezbollah identificat ca fiind Ali Youssef Alaa Al-Din "Jawad Ali" a fost ucis, a anunţat sâmbătă Hezbollah.

Vineri seară, armata israeliană a declarat că a interceptat două "ţinte neidentificate" deasupra oraşului Haifa. Natura obiectelor vizate era neclară sâmbătă seara. Un al treilea obiect neidentificat a fost interceptat deasupra Shefaram, în nordul Israelului, în noaptea de vineri spre sâmbătă.
 
După aceste interceptări, IDF a vizat un sit aparţinând Hezbollah în sudul Libanului, precizând că atacul a fost efectuat ca răspuns la infiltrarea obiectelor neidentificate şi la focul care a vizat o dronă a IDF.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.