Forţele aeriene chineze au difuzat în weekend o înregistrare video în care bombardiere cu capacitate nucleară de tip H-6 efectuează o simulare a unui atac asupra a ceea ce pare să fie baza aeriană americană Andersen, pe Insula Guam, la Oceanul Pacific, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile au fost postate pe contul Weibo al forţelor aeriene sâmbătă, în contextul în crae forţe chineze au început vineri manevre militare în apropierea Strâmtorii Taiwanului, la sosirea la Taipei a unui oficial de la Departamentul de Stat american.

Este pentru prima oară de 40 de ani de când un oficial american de rang înalt a vizitat Insula Taiwan, pe care Beijingul o consideră parte integrantă a teritoriului chinez.

Pe Insula Guam se află instalaţii militare americane importante, esenţial în cazul unui război în regiunea Asia-Pacific.

Înregistrarea video are două minute şi 15 secunde şi este intitulată ”Dumnezeul războiului H-6K trece la atac!”.

În imagini apar bombardiere chineze decolând de la o bază situată într-o zonă deşertică, pe un fundal sonor cu muzică demnă de o superproducţie hollywoodiană.

Un pilot trage apoi o rachetă asupra unei piste de aterizare neidentificate, iar apoi o forografie satelitară arată o bază al cărei plan pare să fie al bazei americane de la Andersen.

”Noi suntem apărărtorii securităţii aeriene a patriei. Avem misiunea şi capacitatea de a apăra întotdeauna securitatea cerului patriei”, descriu forţele aeriene chineze această înregistrare video.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.