Arabia Saudită a condamnat marţi caricaturile profetului Mhomed şi orice încercare de a lega islamul de terorism, însă fără să preia apeluri ale altor state musulmane, care îndemană la fapte împotriva reprezentărilor profetului arătate în Franţa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arabia Saudită condamnă toate faptele teroriste, subliniază un reprezentant al Ministerului saudit de Externe, părând să se refere la decapitarea de către un musulman radicalizat a profesorului Samuel Paty, după ce a prezentat caricaturi cu profetul Mahomed în cadrul unui curs despre libertatea de exprimare.

”Libertatea de exprimare şi cultura ar trebui să fie faruri ale respectului, toleranţei şi păcii, respingând practicile şi faptele care alimentează ura, violenţa şi extremismul, contrare coexistenţei”, declară ministerul în acest comunicat difuzat de presa oficială.

Caricaturile profetului Mahomed ale săptămânalului satiric Charlie Hebdo, publicate de presa franceză după asasinarea lui Samuel Paty, au provocat critici şi furia unei părţi a lumii musulmane, iar preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a îndemnat la boicotarea produselor franţuzeşti.

În Arabia Saudită, apeluri la boicotarea magazinelor Carrefour circulă pe reţele de socializare, însă se pare că pare să nu li se dă curs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.