Arabia Saudită acuză Libanul că i-a declarat război din cauza agresiunilor comise de gruparea şiită Hezbollah, sprijinită de Iran, aceasta reprezentând o escaladare dramatică a crizei care ameninţă să destabilizeze mica ţară arabă, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Libanul a ajuns în centrul unei rivalităţi regionale între Arabia Saudită şi Iran după ce sâmbătă, Saad al-Hariri, considerat un aliat al Arabiei Saudite, a demisionat de la conducerea Guvernului libanez, acuzând, în discursul de demisie, Iranul şi Hezbollah.

Ministrul saudit pentru zona Golfului Thamer al-Sabhan a declarat că Guvernul libanez va fi tratat ca un Guvern care declară război Arabiei Saudite din cauza a ceea ce el a numit "agresiunea Hezbollah".

Acuzând administraţia Hariri că într-un an de mandat nu a reuşit să ia măsuri împotriva Hezbollah, Sabhan a avertizat că există forţe care vor opri acţiunile Hezbollah şi "îi vor face să se întoarcă în peşterile Libanului de Sud", patria comunităţii şiite.

Într-un interviu acordat Al-Arabiya TV, el a adăugat: "Libanezii trebuie să cunoască toţi aceste riscuri şi să rezolve problemele înainte de a fi prea târziu".

El nu a precizat ce măsuri ar putea lua Arabia Saudită împotriva Libanului

Guvernul libanez nu a răspuns încă acuzaţiilor oficialului saudit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.