Aproximativ 9.000 de copii urmează să fie evacuaţi din sate ruse situate la frontiera cu Ucraina, în urma unei multiplicări a unor atacuri în ultima săptămână, anunţă marţi, la o reuniune a Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin, guvernatorul regiunii ruse Belgorod Viaceslav Gladkov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Evacuăm un număr mare de sate şi preconizăm acum să evacuăm aproximativ 9.000 de copii, din cauza bombardamentelor forţelor armate ale Ucrainei”, a declarat Viaceslav Gladkov în această reuniune a Partidului Rusia Unită.

El a anunţat că, în ultima săptămână, 16 persoane au fost ucise, iar alte 98 au fost rănite în regiunea rusă, ţinta unor atacuri de la 12 martie.

Unităţi militare care spun că sunt alcătuite din ruşi anti-Putin care luptă alături de Kiev şi-au multiplicat atacurile terestre şi aeriene înaintea alegerilor prezidenţiale ruse, în care liderul de la Kremlin a obţinut, fără vreo surpriză, o victorie cu un scor-record, în lipsa oricărei opoziţii.

Gladkov s-a felcitat de faptul că Putin a obţinut aproape 90% dintre voturle exprimate în regiunea Belgorod.

”Sunt mândru că locuitorii regiunii nu au cedat, în pofida situaţiei dififcile”, a declarat el, potrivit Partidului Rusia Unită.

Rusia bombardează zilnic Ucraina de la începutul asaltului, la 24 februarie 2022.

Ea ocupă şi revendică aproximativ 20% din treritoriul Ucrainei, denunţând faptul că teritoriul rus este ţinta unor atacuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.