Aproximativ 85.000 de copii ar fi murit de foame sau din cauza unor boli după intensificarea războiului în Yemen, potrivit unei estimări făcute miercuri de ONG-ul Save The Children, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ONG-ul afirmă, într-un comunicat, că a folosit date ONU în vederea evaluării nivelului mortalităţii provocate de cazuri de malnutriţie severă şi de boală în rândul copiilor cu vârsta de până în cinci ani.

Bazându-se pe o ”estimare prudentă”, ONG-ul avansează că aproximativ 84.701 de copii ar fi murit de foame sau din cauza bolii din aprilie 2015 în octombrie 2018. Alţii au fost ucişi în lupte care însângerează această ţară din Peninsula Arabică.

Războiul din Yemen s-a soldat cu 10.000 de morţi, iar 14 milioane de persoane se află în situaţie de pre-foamete, potrivit ONU.

”Suntem îngroziţi de faptul că aproximativ 85.000 de copii ar fi murit de foame. La fiecare copil ucis de bombe şi de gloanţe, alţi zeci mor de foame, un lucru pe care-l putem evita”, a deplâns, citat într-un comunicat Save The Children, Tamer Kirolos, directorul organizaţiei în Yemen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.