Aproximativ 800 de civili s-au refugiat în uzina chimică Azot din Sievierodoneţek, în estul Ucrainei, unde confruntări între armatele ucraineană şi rusă fac ravagi de mai multe zile, anunţă marţi avocatul american al magnatului Dmitro Firtaş, proprietarul instalaţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aproximativ 800 de civili s-au refugiat în adăposturile uzinei chimice Azot, proprietatea Group DF al lui Dmitro Firtaş”, anunţă într-un comunicat avocatul american al magnatului ucrainean, Lanny Davis.

”Între aceşti 800 de civili se află aproximativ 200 dintre cei 3.000 de angajaţi ai uzinei şi aproximativ 600 de locuitori din Sievierodoneţk”, precizează el.

Preşedinţia ucraineană, contactată de AFP, nu a confirmat această informaţie.

Potrivit acestui comunicat, publicat pe site-ul Group DF, cei 200 de angajaţi prezenţi în instalaţoe ”rămân (...) pentru a asigura protecţia produselor chimice extrem de explozive aflate în instalaţie”.

Uzina Azot se află în Sievierodoneţk, un oraş-cheie în regiunea ucraineană Lugansk, pe care armata rusă încearcă să o cucerească în întregime de mai multe săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.