Două sute de mii de persoane, potrivit organizatorilor, au defilat sâmbătă la Taipei, într-o atmosferă festivă, la primul ”marş al mândriei” (Gay Pride) după legalizarea, în mai, a căsătoriei între persoane de acelaşi sex în Taiwan, prima ţară care a făcut acest pas în Asia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe insulă au avut loc deja cele mai importante ”marşuri ale mândriei” din regiune, însă comunitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) intenţiona să sărbătorească în acest an noua legislaţie.

Peste 1.000 de cupluri s-au căsătorit de atunci, dintre care multe erau prezente la marş sâmbătă, marcat de culorile curcubeului şi dansatori.

”Sunt foarte emoţionat, pentru că este prima paradă de la recunoaşterea căsătoriilor (gay) şi de la căsătoria mea. Sunt foarte eomţionat de faptul că oameni din întreaga lume ni se alătură”, s-a felicitat Shane Lin, în vâstă de 31 de ani, unul dintre primii care s-a căsătorit după adoptarea legii.

Taiwanul a adoptat în ultimele decenii poziţii tot mai liberale în privinţa drepturilor comunităţii LGBT, foarte prezentă la Taipei. Însă subiectul a împărţit profund societatea.

Adversarii noii legi au promis să o sancţioneze pe actuala preşedintă Tsai Ing-wen şi pe parlamentarii care au aprobat-o, în alegerile de la 11 ianuarie, în care alegătorii desemnează un nou şef de stat şi un nou Parlament.

Rămâne însă de văzut dacă acest lucru va influenţa electoratul, mai ales în zonele rurale şi mai conservatoare. Campania electorală ar urma să fie dominată de subiecte economice şi de relaţile cu China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.