Aproximativ 20 de persoane au fost rănite de o puternică explozie de origine necunoscută, vineri, în apropierea unei clădiri care aparţine Poliţiei din Diyarbakir, un oraş cu populaţie majoritate kurdă, în sud-estul Turciei, au declarat pentru AFP oficiali din domeniul securităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia - care a avut loc în cartierul Baglar - a fost auzită de un jurnalist AFP care se afla la aproximativ cinci kilometri distanţă de clădirea poliţiei. De asemenea, după deflagraţie au fost trase focuri de armă.

O coloană de fum alb şi dens se ridica de la locul deflagraţiei, iar mai multe imobile locuite din vecinătatea clădirii poliţiei au fost puternic avariate, potrivit sursei citate.

Aproximativ 20 de persoane au fost rănite, dintre care două grav, iar numeroase ambulanţe au fost trimise la faţa locului, au declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, reprezentanţi din domeniul securităţii.

Această explozie are loc la doar câteva ore după reţinerea liderilor şi unor deputaţi din principalul partid prokurd, în cadrul unei anchete "antiteroriste" în legătură cu rebeli PKK.

Poliţişti au tras focuri de armă în plan verical pentru a dispersa locuitori furioşi care strigau slonaguri antiguvernamentale, a mai relatat jurnalistul AFP.

"Să nu ne batem! Ar trebui să fim solidari astăzi", a strigat un poliţist către persoanele adunate.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare considerată "teroristă" de Ankara şi aliaţii săi occidentali, a revendicat în ultimele luni mai multe atacuri cu bombă vizând ţinte din cadrul poliţiei în întreaga Turcie.

Sud-estul ţării este însângerat de confruntări cotidiene între PKK şi forţe de securitate după ruperea, în vara lui 2015, a unui fragil armistiţiu, care a pus capăt unui proces de pace privind un conflict armat soldat cu peste 400.000 de morţi începând din 1984.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.