Aproximativ 150 de membri ai echipajului navei italiene de croazieră Costa Atlantica, care se află într-o escală tehnică în portul japonez Nagasaki, sunt infectaţi cu noul coronavirus, scrie sâmbătă presa locală, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit postului de televiziune Asashi, 57 de noi contaminări au fost confirmate vineri la bord.

Potrivit postului NHK, după testarea a 623 de membri ai echipajului, numărul total al contaminărilor se ridică la 150, adică un sfert din echipaj. Nava nu transportă niciun pasager.

Autorităţile japoneze au efectuat depistări în rândul echipajului după ce s-a confirmat, săptămâna această, că un membru al echipajului era contaminat cu noul coronavirus.

Un singur membru al echipajului dintre cei contaminaţi a fost condus la spital, potrivit NHK, iar ceilalţi au rămas la bordul Costa Atlantica. Ei prezintă puţine simptome.

Apariţia acestui focar a provocat îngrijorare, în contextul în care spitalele din Japonia se confruntă cu o lipsă de paturi, din cauza afluxului de bolnavi cu covid-19.

Ea are loc la două luni după apariţia focarului pe Diamond Princess, aflată în carantină în portul japonez Yokohama, la bordul căreia peste 700 de persoane au fost diagnosticate cu covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.