Forţe de securitate poloneze au arestat aproximativ 100 de migranţi în timp ce traversau frontiera cu Belarusul, în noaptea de miercuri spre joi, anunţă Ministerul polonez al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un grup de aproximativ 100 de migranţi a fost arestat de către serviciile poloneze”, a anunţat ministerul, care acuză Belarusul de faptul că a ”obligat migranţii să arunce cu pietre în militari polonezi, pentru a le deturna atenţia”.

”Tentativa de a traversa frontiera a avut loc la câteva sute de metri de acolo”, în apropiere de satul Dubicze Cerkiewne, precizează ministerul.

O înregistrare video difuzată de către Ministerul polonez al Apărării surprinde militari polonezi care înconjoară un grup de migranţi gemuiţi la pământ, noaptea, într-o pădure situată în apropierea unei bariere de sârmă ghimpată.

 

Mii de migranţi, originari în principal din Orientul Mijlociu, campează de mai multe zile, în îngheţ, de-a lungul frontierei belaruso-poloneze, în speranţa de a intra în Uniunea Europeană (UE).

Occidentul acuză Minskul de faptul că a orchestrat începând din vară acest aflux, ca măsură de retorsiune faţă de sancţiuni occidentale impuse Belarusului după reprimarea în 2020 a unei contestări istorice a opoziţiei.

Atât Polonia, cât şi Lituania şi Letonia, care se învecinează cu Belarusul, refuză să primească aceste mii de migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.