Khalid Masood, bărbatul ca a ucis patru persoane în apropiere de Parlamentul britanic, înainte de a fi omorât de forţele de ordine, avea apropiaţi care intenţionau să se alăture unor grupuri jihadiste în străinătate, a declarat o sursă americană citată sub acoperirea anonimatului de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu există, însă, dovezi că Masood, care a fost identificat miercuri de poliţie, a călătorit în străinătate pentru a se alătura jihadiştilor.

CITEȘTE ȘI Autorităţile britanice anunţă că o a cincea persoană a murit în urma rănilor suferite în atentatul de la Westminster

“Oamenii cu care îşi petrecea timpul includeau persoane suspectate că ar fi fost interesate de a călători pentru a se alătura grupurilor jihadiste din străinătate, dar el însuşi nu a făcut niciodată acest lucru”, a precizat sursa citată sub acoperirea anonimatului.

Khalid Masood, în vârstă de 52 de ani, era originar din Kent, dar locuia în regiunea West Midlands. De asemenea, presa britanică a scris că suspectul ar fi locuit mai mulţi ani în Birmingham.

Reprezentanţii Scotland Yard au precizat că atacatorul nu era vizat de nicio anchetă în desfăşurare a autorităţilor britanice şi nu au existat niciodată informaţii despre intenţia acestuia de a comite un atentat terorist în Marea Britanie.

Totuşi, acesta le era cunoscut autorităţilor şi a fost condamnat anterior pentru alte infracţiuni, inclusiv pentru posesie de arme albe, tâlhărie şi vătămare corporală din culpă.

Prima condamnare la închisoare a suspectului a avut loc în noiembrie 1983, fiind trimis în spatele gratiilor pentru distrugeri. Ultima sa condamnare a avut loc în 2003, atunci când autorităţile l-au arestat după ce a fost găsit un cuţit asupra sa.

Autorităţile britanice au anunţat joi noaptea că o a cincea persoană şi-a pierdut viaţa ca urmare a rănilor grave suferite în atentatul de la Westminster. Ultima victimă este un bătrân în vârstă de 75 de ani, care a fost lovit în urmă cu o zi de maşina atacatorului Khalid Masood.

Ultimul deces aduce bilanţul atentatului la cinci morţi, printre care se numără şi Khalid Masood.

În acest moment nu se cunoaşte cetăţenia ultimei victime, dar autorităţile britanice au declarat anterior că printre cei 40 de răniţi se numără persoane din 11 ţări ale lumii, inclusiv turişti care vizitau Londra. Printre răniţi se află şi doi români care se aflau în vacanţă în capitala Marii Britanii.

De asemenea, alte 40 de persoane au fost rănite în atentat, iar o parte dintre acestea rămân internate în stare gravă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.