Aproape unul din cinci americani crede că Taylor Swift face parte dintr-o conspiraţie menită să îl ajute pe Joe Biden să câştige realegerea în noiembrie, potrivit unui nou sondaj, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Presupusa conspiraţie a lui Taylor Swift are adepţi în rândul unui număr decent de susţinători ai lui Trump", a declarat marţi, într-un comunicat, Patrick Murray, directorul Institutului de sondaje al Universităţii Monmouth.

"Chiar şi mulţi dintre cei care nu auziseră de ea înainte de a fi chestionaţi de noi acceptă ideea ca fiind credibilă. Bine aţi venit la alegerile din 2024".

Potrivit colegiului din New Jersey, 18% dintre respondenţi au declarat că au crezut în această conspiraţie, în timp ce 46% au declarat că au auzit despre ea.

Teoria conspiraţiei a apărut în mass-media de dreapta după ce cântăreaţa a început să se întâlnească cu Travis Kelce, vedetă a echipei de fotbal american Kansas City Chiefs.

Swift l-a susţinut pe preşedintele american în detrimentul lui Donald Trump în 2020, o mişcare pe care Casa Albă se pare că încearcă să se asigure că o repetă în acest an. Kelce a susţinut berea Bud Light şi vaccinurile împotriva gripei şi Covid-19, ţinte ale furiei de dreapta.

Duminica trecută, victoria echipei Chiefs în Super Bowl împotriva echipei San Francisco 49ers s-a desfăşurat fără o intervenţie în pauză din partea lui Swift, despre care se zvoneşte că ar fi fost făcută de cântăreaţă pentru a-l susţine pe Biden în probabila sa revanşă la alegerile prezidenţiale cu Trump. Nici Kelce nu a cerut-o în căsătorie.

Dar meciul s-a încheiat cu victoria Chiefs şi se presupune că face şi asta ar face parte din planul diabolic al lui Biden.

Echipa de social media a lui Biden a postat cu bucurie pe Twitter un meme cu "Dark Brandon", care îl arată pe acesta cu lasere în loc de ochi şi cu mesajul: "Nu, nu, nu: "Aşa cum l-am desenat".

Ulterior, Trump a spus că Swift ar fi "neloială" dacă l-ar susţine pe Biden, pentru că a beneficiat de Music Modernization Act, care se referă la redevenţele de la serviciile de streaming şi care a fost adoptat când Trump era preşedinte.

Potrivit sondajului Monmouth, în timp ce 73% dintre respondenţi au declarat că nu cred că există o conspiraţie a lui Taylor Swift, 9% au spus că nu ştiu.

Aproape trei sferturi (71%) dintre cei care au declarat că au crezut în conspiraţie s-au identificat, de asemenea, cu partidul republican sau au înclinat spre acesta; 83% au declarat că îl vor susţine pe Trump în noiembrie.

Sondajul a mai arătat că, deşi mai mult de două treimi dintre americani (68%) au aprobat faptul că Swift şi-a încurajat fanii să voteze, mai mult de două ori mai mulţi democraţi (88%) decât republicani (42%) au avut această opinie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.