Aproape 800 de zboruri au fost anulate şi zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric, în timp ce un taifun cu mişcare lentă a ajuns marţi dimineaţă în vestul Japoniei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aproape 800 de zboruri au fost anulate şi zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric, în timp ce un taifun cu mişcare lentă a ajuns marţi dimineaţă în vestul Japoniei, determinând autorităţile să emită avertismente de inundaţii şi alunecări de teren.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Apropiindu-se dinspre Oceanul Pacific, taifunul Lan a ajuns în extremitatea sudică a prefecturii Wakayama, la aproximativ 400 km (250 de mile) la sud-vest de Tokyo.
 
Taifunul, care a urmat îndeaproape taifunului Khanun în timpul sezonului de vârf al sărbătorilor japoneze Obon, a lovit zone întinse din centrul şi vestul Japoniei cu ploi abundente şi vânturi puternice.Imagini de televiziune au arătat râuri care curgeau şi erau pe punctul de a ieşi din matcă. Casele şi magazinele au suferit pagube cauzate de apă la podele, iar în oraşul Nara, vânturile puternice au doborât schelele de pe un şantier de construcţii.
 
Întreruperile de energie electrică au afectat aproape 90.000 de gospodării din centrul şi vestul Japoniei, potrivit companiilor regionale de utilităţi. Aproximativ 210 puncte de vânzare ale magazinului de proximitate 7-Eleven au fost închise pentru a asigura siguranţa.
 
Nivelul periculos al ploilor şi al vântului a forţat închiderea drumurilor şi zeci de linii de tren au fost nevoite să suspende serviciile în zonă.
 
În următoarele 24 de ore, în regiunea centrală Tokai - unde se află Toyota Motor (7203.T) - era de aşteptat să cadă aproximativ 350 mm de precipitaţii, de aproape trei ori mai mult decât media precipitaţiilor pentru luna august. Multe fabrici se închid în timpul sărbătorilor Obon, când orăşenii se întorc la casele lor ancestrale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.