Noul coronavirus a ucis 49.759 de oameni în Statele Unite, în urma unuia dintre cele mai mari bilanţuri zilnice, potrivit Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 3.176 de morţi din cauza covid-19 au fost înregistraţi în 24 de ore până joi seara, la ora locală 20.00 (vineri, 3.00, ora României) în ţară, cea mai îndoliată în lume de noul coronavirus, potrivit datelor oficiale.

Alte 26.971 de contaminări cu noul coronavirus au fost înregistrate în aceeaşi zi, iar bilanţul cazurilor a crescut la 866.646, potrivit bilanţului întocmit de Johns Hopkins.

Din cauza lipsei testelor, adevăratul număr al persoanelor infectate este cu mult mai mare.

La sfârşitul săptămânii trecute, Statele Unite au înregistrat două dintre cele mai mari bilanţuri zilnice - de peste 3.800 şi 4.500 de morţi -, însă în parte în urma adăugării unor ”morţi probabile legate” de covid-19, care nu au fost luate în calcul anterior.

În afara acestor două bilanţuri, cel de 3.176 de morţi de joi seara este cel mai sângeros înregistrat vreodată într-o ţară într-o zi de la începutul pandemiei covid-19, care s-a soldat cu aproape 190.000 de morţi în lume.

În pofida bilanţurilor alarmante, mai multe statea mericane - ca Texasul, Vermont sau Georgia - au decis să intre pe calea ieşirii din izolare, autorizând redeschiderea anumite afaceri.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.