De la începutul invaziei ruseşti la scară largă, aproximativ 400.000 de ucraineni au părăsit teritoriile ocupate prin oraşul Zaporojie, transmite Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aproximativ 400.000 de persoane au trecut prin oraş, 106.000 au fost înregistrate ca persoane strămutate intern", a declarat Oleksandr Starukh, şeful Administraţiei militare regionale din Zaporojie, într-un interviu acordat Ukrinform. 

După ce au ajuns Zaporojie, unele dintre persoanele strămutate intern au plecat în alte oraşe, a adăugat el. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Aproape 90.000 de persoane strămutate s-au stabilit în oraş. Printre aceştia se numără 16.000 de locuitori din regiunea Doneţk, inclusiv aproximativ 7.000 de locuitori din Mariupol.  

De asemenea, au rămas multe persoane din districtul Polohy şi Huliaypole, regiunea Zaporojie. 

În oraş a fost creată o reţea de hub-uri pentru persoanele strămutate, a precizat Starukh. 

"Înainte aveam un hub general care primea persoanele strămutate din toate regiunile, dar acum am decis să creăm hub-uri separate pentru fiecare district. Am deschis deja hub-uri pentru locuitorii din districtele Melitopol, Vasylivka, Polohy şi Berdiansk. Un hub pentru Mariupol a fost creat cu mult timp în urmă. Organismele de autoguvernare locală relevante se ocupă de aceste hub-uri. Noi am creat condiţiile, iar ei se ocupă de cazarea persoanelor strămutate", a explicat şeful Administraţiei militare regionale Zaporojie. 

El a adăugat, de asemenea, că în prezent este în curs de creare un hub separat pentru persoanele strămutate din regiunea Herson.  

Potrivit oficialului, 15 reprezentanţi ai autorităţilor locale din regiunea Herson lucrează pentru a-l deschide. 

"O mulţime de oameni părăsesc regiunea Herson. Săptămâna trecută, ne-am întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale din regiunea Herson: reprezentanţi ai administraţiei regionale, ai autorităţilor municipale, parlamentari. Am convenit că vor asigura primirea cetăţenilor în mod permanent. Deja 15 persoane sunt implicate în acest lucru. De asemenea, ei reglementează şi controlează livrarea de ajutoare voluntare pe teritoriul oraşului Kherson şi al regiunii Herson", a precizat Starukh. 

Pentru a părăsi teritoriul ocupat temporar prin Vasylivka, regiunea Zaporojie, ucrainenii trebuie să obţină un permis special de la biroul comandantului de ocupaţie.  

Aceste reguli par să intre în vigoare deja de la 1 august. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.