Preşedintele CIO, Thomas Bach, a făcut un apel către liderii politici “din întreaga lume” să ia exemplul sportivilor în ceea ce priveşte “solidatitatea şi pacea”, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Această putere unificatoare a Jocurilor Olimpice este mai puternică decât forţele care vor să ne dividă”, a afirmat Bach la ceremonia de închidere a JO de iarnă de la Beijing.

El a subliniat că sportivii “au dat o şansă păcii”, afirmaţie făcută în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina.

“Suntem profund impresionaţi de felul în care i-aţi încurajat pe ceilalţi concurenţi să evolueze la cel mai bun nivel. Nu doar v-aţi respectat: v-aţi îmbrăţişat, chiar dacă ţările voastre sunt divizate de conflict”, a spus Bach.

Thomas Bach a vorbit şi despre vaccinarea împotriva coronavirusului, el încurajând ţările să continue campaniile de imunizare. “Dacă vrem să depăşim pandemia, trebuie să fim mai rapizi. Trebuie să ţintim mai sus, să fim mai puternici, să fim uniţi. Vaccinarea înseamnă că ne pasă ne alţii. În acest spirit olimpic al solidarităţii, facem un apel către comunitatea internaţională: oferiţi acces echitabil la vaccinuri pentru toată lumea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.