Papa Francisc a făcut un apel către comunitatea internaţională, duminică, el cerând să se găsească soluţii pentru rezolvarea crizei migranţilor trimişi înapoi în Libia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Îmi exprim apropierea faţă de miile de migranţi, refugiaţi şi alţi oameni care au nevoie de protecţie în Libia. Nu vă uit niciodată. Vă aud strigătele şi mă rog pentru voi. Mulţi dintre aceşti bărbaţi, femei şi copii sunt supuşi unei violenţe inumane. Însă o dată, fac apel la comunitatea internaţională să îşi respecte promisiunile de a găsi soluţii comune, concrete şi de durată pentru gestionarea fluxurilor migratorii în Libia şi în toată zona Mediteranei. Cât de mult suferă cei care sunt respinşi! Trebuie să punem capăt întoarcerii migranţilor în ţări în care un există siguranţă şi să dăm prioritate salvării vieţilor în mare, cu dispozitive de salvare şi debarcare previzibile, garantându-le condiţii decente de viaţă, alternative detenţiei, rute regulate pentru migraţie şi acces la proceduri de azil. Să fim conştienţi de responsabilitatea noastră faţă de aceşti fraţi şi aceste surori care au fost victime ale acestei situaţii foarte grave prea mulţi ani. Să ne rugăm pentru ei în tăcere”, a spus Papa Francisc după rugăciunea Angelus.

Oficiali ONU şi organizaţii de apărare a drepturilor omului critică de mai mult timp condiţiile din centrele de detenţie pentru migranţi din Libia, menţionând practici ca bătăi, violuri, alte forme de tortură şi hrana insuficientă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.