Irakul a ajutat Statele Unite să ia urma liderului Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, ucis duminică într-o operaţiune militară americană în Siria, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un ajutor irakian al lui al-Baghdadi a fost ucis în vestul Irakului, în urmă cu câteva luni, într-un atac aerian american, declară pentru AP un oficial irakian de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii.

Soţia acestuia a devenit o sursă-cheie de informaţii despre locurile în care se afla al-Baghdadi, iar cu ajutorul acesteia Irakul a putut să transmită Statelor Unite coordonatele liderului SI.

Cumnatul lui al-Baghdadi a fost arestat recent de către irakieni şi a oferit, de asemenea, informaţii despre locurile în care se afla al-Baghdad, declară pentru AP alt oficial irakian din cadrul serviciilor de securitate.

Niciunul dintre cei doi oficiali irakieni nu au fost autorizaţi să facă declaraţii publice despre operaţiuni în domeniul informaţiilor şi au făcut declaraţii sub protecţia anonimatului, precizează AP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.