Anturajul lui Emmanuel Macron i-a luat apărarea apărarea şefului statului, la postul francez BFMTV, după ce acesta a declarat la APEC, în Thailanda, într-un discurs în care a prezentat strategia franceză în regiune, că francezii sunt percepuţi în străinătate ca fiind ”aroganţi”, o simplă prejudecată despre francezi sau o nouă ”macronadă”, se întreabă The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Macron a subliniat faptul că Franţa are ”numeroase atuuri”.

”Francezii sunt foarte mândri, uneori poate că un pic cam mult, poate chiar un pic aroganţi”, a continuat el.

”În realitate, ne îndoim mult de noi înşine, uneori foarte probabil. Însă cred că putem avea încredere în viitorul nostru, pentru că Franţa are multe atuuri pentru a lupta în această lume şi a obţine rezultate”, a declarat el.

”JUDECATĂ DE VALOARE”

Membri ai anturajului lui Macron au minimalizat, la BFMTV, aceste declaraţii.

”Era o butadă. El vorbea despre nevoia de a se înţelege şi de a interacţiona între culturile franceză şi asiatice. Nu există vreun subînţeles”, a dat asigurări una dintre aceste surse.

”Era o remarcă care i-a venit în minte atunci. Se referea la o percepţie a francezilor în străinătate, dar nu este o judecată de valoare”, a insistat altă sursă.

Preşedintele Republicii a mai fost criticat în urma unor declaraţii de acest fel - ”oameni care nu sunt nimic”, ”tu traversezi strada” sau ”gal refractar”.

În iunie 2019, el le-a spus primarilor reuniţi la lansarea unei mari dezbateri că ”uneori facem caricaturi, crezând că ceea ce spunem la un moment dat cuiva, cu bună-credinţă, va fi un mesaj adresat tuturor francezilor. Suntem în era digitală, a informaţiei în continuu. Eu aşa sunt, nu mă voi schimba”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.