Secretarul de Stat american Antony Blinken efectuează marţi o vizită în Ucraina, pentru a afişa astfel susţinerea Kievului de către Statele Unite, pe fondul unor temeri cu privire la o invazie a Rusiei, anunţă într-un comunicat Departamentul de Stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Blinken, care urmează să fie primit la Kiev de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, vizează ”să consolideze angajamentul Statelor Unite faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, anunţă un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Antony Blinken efectuează de asemenea, joi, o vizită la Berlin, în vederea unor negocieri cu Regatul Unit, Franţa şi Germania în dosarul ucrainean, anunţă în comunicat Departamentul de Stat.

Cele patru puteri transatlantice urmează să discute despre ”eforturile comune de descurajare a unei agresiuni ruse continue către Ucraina, inclusiv despre dizpoziţia aliaţilor şi partenerilor de a impune consecinţe masive şi importante costuri economice Rusei”, a anunţat Ned Price.

Acest turneu al lui Antony Blinken ”are loc în urma unei vaste operaţiuni dplomatice împreună cu aliaţii noştri privind o abordare unită în răspuns la ameninţarea pe care Rusia o reprezintă pentru Ucraina şi a eforturilor nostre comune de a o încuraja să aleagă calea diplomatică şi o dezescaladare, în interesul securităţii şi stabilităţii”, precizează purtătorul de cuvânt.

Acest turneu intervine în urma unor vizite la Moscova şi la Kiev ale ministrului german de Externe Annalena Baerbock, cu scopul de a media în criza dintre cele două ţări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.