Rusia a purtat o campanie deliberată pentru a comite atrocităţi în oraşul ucrainean Bucea, iar Statele Unite susţin eforturile autorităţilor ucrainene în investigarea acestor acte, a declarat, marţi, secretarul de stat al SUA Antony Blinken, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce am văzut în Bucea nu este un act întâmplător al unei unităţi fără scrupule”, a spus Blinken reporterilor înainte de a pleca la Bruxelles pentru summitul miniştrilor de Externe ai NATO, la care va participa şi şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba.

”Este o campanie deliberată de a ucide, de a tortura, de a viola, de a comite atrocităţi”, a subliniat Blinken.

La Bucea, în apropierea Kievului, au fost descoperite cadavrele a sute de civili pe străzi, ceea ce a provocat indignare pe plan internaţional.

Rusia neagă că a vizat civili şi a spus că decesele au fost un ”fals monstruos” organizat de Occident pentru a o discredita.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.