Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a renunţat la o vizită în Israel, care era programată în acest weekend, din cauza crizei din Afganistan. Decizia cancelarului a fost anunţată cu puţin înainte de exploziile de la aeroportul din Kabul, relatează dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Merkel urma să întâlnească noul guvern al Israelului în timpul vizitei care era programată în intervalul 28-30 august, dar după ce s-a consultat cu premierul israelian Naftali Bennett a decis că vizita va fi reprogramată.

Potrivit Reuters, Germania a încheiat operaţiunea militară de evacuare de pe aeroportul din Kabul. Ultima aeronavă militară germană a părăsit Kabulul, a declarat o sursă pentru Reuters.

Pentagonul a anunţat joi că în afara aeroportului din Kabul a avut loc o explozie. Un oficial american a declarat că explozia a fost cauzată de un sinucigaş cu bombă. Potrivit Reuters, au fost ucise cel puţin 13 persoane, între care şi copii. Un oficial taliban a spus că cel puţin 11 oameni au murit, între care femei şi copii, şi că mai mulţi talibani care păzeau au fost răniţi.

Jonathan Beale, corespondent BBC, a transmis că atacul iniţial de la aeroport a fost urmat de focuri de armă şi de o altă explozie.

Ambele explozii au avut loc la poarta Abbey a aeroportului, unde mulţi refugiaţi afgani s-au adunat în ultimele zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.