Un angajat al Google care a scris o notă internă controversată despre diversitatea la locul de muncă a fost concediat, relatează BBC News. Nota a încălcat codul de conduită din companie, a explicat luni, într-un e-mail către angajaţi, directorul general al Google, Sundar Pichai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nota internă sugera că la Google lucrează mai puţine femei din cauza diferenţelor biologice.

Potrivit lui Pichai, textul a întrecut măsura pentru că “promovează stereotipuri de gen dăunătoare la locul nostru de muncă”.

Directorul general a insistat că dreptul la liberă exprimare trebui apărat şi că “o mare parte din ceea ce se afla în acea notă este deschis dezbaterii, chiar dacă majoritatea celor de la Google nu sunt de acord”.

Însă “a sugera că un grup dintre colegii noştri au trăsături care îi fac mai puţin potriviţi, din punct de vedere biologic, pentru această muncă ofensează şi nu este în regulă”, a adăugat el.

„Contravine valorilor noastre de bază, iar Codul nostru de Conduită, care prevede că ‘fiecare angajat de la Google trebuie să facă tot ce pot pentru a crea o cultură la locul de muncă fără hărţuiri, intimidare, părtinire şi discriminare ilegală’”, a insistat el.

Inginerul concediat a scris că lipsa femeilor în posturi de rang înalt în domeniul tehnologic este motivată de diferenţele biologice dintre bărbaţi şi femei.

”Trebuie să încetăm să presupunem că prăpastia dintre genuri implică sexismul”, a scris el în document, extrem de dur criticat.

Însă autorul afirmă că a primit ”numeroase mesaje personale de la colegi de la Google care-şi exprimă recunoştinţa”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.