Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat că 50 de membri ai armatei Ucrainei au revenit în ţară, după un nou schimb de prizonieri cu Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cei 50, 33 sunt ofiţeri şi 17 soldaţi şi sergenţi.

“Încă un schimb de prizonieri încheiat cu succes. Am adus acasă 50 de membri ai armatei. Sunt băieţi din Forţele Armate ale Ucrainei, Forţele Teritoriale de Apărare, Garda Naţională, Garda de Frontieră, Marină, Forţele de Operaţiuni Speciale”, a scris pe Telegram Andrii Iermak.

Printre cei eliberaţi se numără soldaţi capturaţi la centrala nucleară Cernobîl, dar şi apărători ai oraşului Mariupol şi din Doneţk, Bahmut, Kiev, Cernihiv, Herson şi din alte regiuni.

Iermak a subliniat că acesta nu este ultimul schimb de prizonieri. “Misiunea noastră este să îi aducem pe toţi oamenii noştri şi vom face asta”, a scris el, potrivit Ukrinform.

Anul trecut, au fost eliberaţi din captivitate 1.596 de militari şi civili ucraineni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.