Autorităţile din New Hampshire anchetează cu privire la apeluri telefonice trucate care imită vocea preşedintelui american Joe Biden care-i ”încurajează pe alegători să nu voteze” în alegerile primare democrate prevăzute marţi în acest stat situat în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul procurorului general din New Hampshire a anunţat luni într-un comunicat că a primit plângeri cu privire la acest apel telefonic, primit duminică de către alegători, care spune că ”votul vostru va face diferenţa în noiembrie, nu marţi”.

”Vocea apelului automat sună ca vocea preşedintelui (Joe) Biden, iar mesajul pare că a fost produs automat, potrivit primelor informaţii”, se arată în comunicat.

Apelul vizează ca alegătorii democraţi ai lui Joe Biden să nu se ducă să voteze în alegerile primare democrate din New Hampshire.

Biroul procurorului general evocă eventuale ”tentative de perturbare” a alegerilor primare din acest stat şi subliniază că ”votarea în alegerile primare prezidenţiale din New Hampshire nu împiedică votarea în alegerile prezidenţiale din noiembrie”.

Joe Biden urmează să fie desemnat candidatul Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale.

Doi contracandidaţi se opun actualului preşedinte - alesul democrat Dean Phillips şi scriitoarea Marianne Williamson, autoarea unor cărţi pe tema dezvoltării personale.

Din cauza unui dezacord cu filiala locală a Partidului Democrat asupra calendarului electoral, Joe Biden nu apare pe buletinele de vor de marţi.

Însă alegătorii vor putea să-i înscrie numele pe o fişă adecvată, pentru a-l vota pe octogenar.

Directoarea echipei de campanie a lui Joe Biden Julie Chavez Rodriguez a denunţat aceste apeluri telefonice trucate.

Ea a subliniat că nu acceptă ”răspândirea dezinformării cu scopul de a pune căluş votului şi de a submina în mod voit alegeri libere şi corecte”.

În urma victoriei lui Donald Trump în Iowa, alegătorii republicani urmează să voteze marţi, în new hampshire, pentru a-şi desemna candidatul la fotoliul de la Casa Albă.

Fostul preşedinte republican este marele favorit al învestiturii republicane, după abandonarea cursei de către principalul său rival, guvernatorul Texasului Ron DeSantis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.