Autorităţile de reglementare a companiilor aeriene din Statele Unite au început o anchetă după ce carcasa motorului unui avion Boeing 737-800 s-a desprins în timpul decolării şi a lovit flapsul unei aripi, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul Southwest Airlines a revenit în siguranţă pe aeroportul internaţional din Denver în jurul orei locale 08:15 (15:15 GMT), după ce iniţial plecase spre Houston.

Aeronava avea la bord 135 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Incidentul survine în contextul în care Boeing a fost în centrul atenţiei în ultima perioadă din cauza unor probleme de fabricaţie şi siguranţă.

Southwest Airlines a declarat că echipele sale de mentenanţă vor revizui Boeing 737-800 după ce carcasa care acoperă motorul avionului s-a desprins.

Avionul a fost fabricat în 2015, potrivit datelor Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA), iar 737-800 este o generaţie anterioară a modelului 737 de la ultimul model Max.

FFA a precizat că aeronava Boeing a fost tractată la poartă după aterizare.

Southwest a declarat că va transporta pasagerii cu un alt avion spre Houston cu aproximativ trei ore întârziere faţă de program.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.