Justiţia rusă a deschis în weekend o anchetă cu privire la ”spălare” de bani contra organizaţiei principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, în timp ce susţinătorii acestuia manifestau la Moscova cerând alegeri libere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii acuză ”Fondul de luptă împotriva corupţiei” al lui Navanîi de faptul că a primit în mod ilegal aproape un miliard de ruble (13,8 milioane de euro).

Aleksei Navalnîi se află în detenţie pe o perioadă de 30 de zile după ce a îndemnat la manifestaţii.

”Anchetatorii vor stabili sursele acestor fonduri criminale, suma lor şi tot grupul de persoane implicat în acest mecanism de finanţare ilegală”, a anunţat în weekend, într-un comunicat Comitetul rus de anchetă.

”Fondul de luptă împotriva corupţiei” al lui Aleksei Navalnîi se află la originea a numeroase anchete cu privire la felul de viaţă fastuos şi corupţia elitei ruse.

Ignorat de presa publică, el este prezent pe reţele de socializare, unde postările îi sunt împărtăşite masiv, mai ales una în care premierul rus Dmitri Medvedev este acuzat că se află la conducerea unui imperiu imobilizar.

În ultima sa anchetă, difuzată joi, Aleksei Navalnîi o acuză pe adjuncta primarului Moscovei, Natalia Sergunina, de deturnarea unor fonduri publice în valoare de miliarde de ruble în administrarea fondului locativ al primăriei.

Aleksei Navalnîi ispăşeşte în prezent 30 de zile de detenţie în urma unor îndemnuri la manifestaţii. Spitalizat weekendul trecut în urma unei ”grave reacţii alergice” şi apoi trimis înapoi în celulă, el a depus plângere în justiţie cu privire la o posibilă ”otrăvire”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.