Christopher Wray, nominalizat de Donald Trump la şefia FBI, a respins vineri prezentarea de către preşedintele american a unei anchete cu privire la un presupus amestec al Rusiei în alegerile americane drept o vânătoare de vrăjitoare, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu consider că directorul Mueller se află într-o vânătoare de vrăjitoare”, a declarat Wray despre fostul director FBI, care conduce o anchetă specială pe această temă.

Wray le-a spus senatorilor că va demisiona dacă preşedintele îi va cere să facă ceva ilegal.

Ultimul director al FBI, James Comey, a fost destituit de către preşedintele american pe 9 mai.

”Dacă cineva crede că nu voi fi bătăios ca director FBI, cu siguranţă nu mă cunoaşte”, a declarat el miercuri într-o audiere în Senat în vederea confirmării în funcţie.

”Nu voi lăsa niciodată activitatea FBI să fie influenţată de alt lucru decât de fapte, de drept şi de căutarea unei justiţii imparţiale. Punct”, a promis Wray.

El a subliniat că este ”foarte angajat în susţinerea” activităţii procurorului secial Robert Mueller.

Mueller, pe care Wray l-a prezentat drept un ”trăgător direct”, este un fost director al poliţiei federale care conduce în prezent o anchetă specială cu privire la un presupus amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Wray a fost întrebat, de asemenea, despsre e-mailuri care-i aparţin lui Donald Trump Jr , fiul mai mare al preşedintelui, în vederea aranjării unei întâlniri cu o avocată rusă cu legături cu Kremlinul.

El le-a spus senatorilor că nu este la curent cu aceste e-mailuri.

Senatorul Lindsey Graham i-a citit e-mailurile şi l-a întrebat dacă Trump Jr "ar fi trebuit să se ducă la acea întâlnire”.

”Cred că ai vrea să te consulţi cu nişte avocaţi buni înainte să faci aşa ceva”, a răspuns Wray, la insistenţele republicanului din South Carolina.

Comey a declarat luna trecută, într-o audiere în Congres, că Trump i-a cerut să-i promită că-i va fi loial, ceea ce a refuzat să facă.

”Eu sunt loial Constituţiei, statului de drept şi misiunii FBI”, a spus Wray.

”Iar oricine mi-ar cere să-i jur loialitate, sunt sigur că nu o voi face”.

Dacă preşedintele îi va cere vreodată să facă ceva ilegal, le-a spus el senatorilor, ”mai întâi aş încerca să-lconving să renunţe, iar dacă n-aş reuşi aş demisiona”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.