Analiza de securitate a companiei Boeing privind un nou sistem de control al zborului implementat pe modelul 737 Max avea defecte majore, a informat Seattle Times, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Analiza de securitate pentru sistemul de control al zborurilor, numit MCAS, a subestimat puterea acestui sistem, conform Seattle Times, care a făcut referire la informaţii primite de la actuali şi foşti ingineri ai Administraţiei Federale de Aviaţie (FAA).
 
Seattle Times relatează şi că atât Boeing, cât şi FAA au fost informate de detaliile acestei situaţii şi li s-a cerut să ofere răspunsuri acum 11 zile, înainte de prăbuşirea zborului Ethiopian Airlines de duminica trecută, care a dus la moartea tuturor celor 157 de persoane aflate la bord. 
 
Acelaşi model de avion, folosit de compania Lion Air, s-a prăbuşit pe coasta Indoneziei în octombrie 2018, ucigând cele 189 de persoane aflate la bord.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.