Cei doi americani exoneraţi în 2021 în cazul asasinării în 1965 a lui Malcolm X vor primi despăgubiri de 36 de milioane de dolari din partea oraşului New York şi a statului New York, relatează AFP şi AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul New York va plăti 26 de milioane de dolari, iar statul New York va plăti 10 milioane de dolari.

Muhammad A. Aziz, în vârstă de 84 de ani, a ieşit din închisoare în 1985, ir Khalil Islam, eliberat după ce şi-a ispăşit pedeapsa, în 1987, a murit în 2009. În cazul lui Islam, despăgubirile vor ajunge la familia sa.

“Muhammad Aziz, Khalil Islam şi familiile lor au suferit mai mult de 50 de ani din cauza acestor condamnări nedrepte. New York City a recunoscut nedreptăţile grave comise şi apreciez sinceritatea şi rapiditatea cu care s-aau soluţionat procesele”, a precizat avocatul David Shanies.

Anul trecut, un judecător din Manhattan a anulat condamnările lui Aziz şi Islam, după ce procurorii au precizat că noi dovezi de intimidare a martorilor şi suprimare a unor dovezi au afectat cazul împotriva celor doi.

Activistul afroamerican Malcom X a fost asasinat la 21 februarie 1965, la vârsta de 39 de ani, în timp ce se pregătea să susţină un discurs la Audubon Ballroom, în Harlem.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.