Armata americană a evacuat aproximativ 7.000 de persoane din Afganistan din 14 august până acum, a anunţat, joi, un înalt responsabil al Pentagonului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“De la începutul operaţiunilor de evacuare, la 14 august, am transportat cu avionul aproximativ 7.000 de persoane evacuate”, a afirmat generalul Hank Taylor, într-o conferinţă de presă, menţionând că armata intenţionează să “maximizeze capacitatea fiecărui avion” astfel încât să fie evacuaţi cât mai mulţi oameni.

În total, de la sfârşitul lunii iulie au fost evacuate aproape 12.000 de persoane. Printre acestea s-au numărat cetăţeni americani, angajaţi ai ambasadei SUA la Kabul şi afgani care au lucrat pentru americani, în special traducători.

Deoarece la aeroportul din Kabul se află foarte mulţi oameni care vor să părăsească Afganistanul după preluarea puterii de către talibani, armata americană este pregătită să mărească şi numărul zborurilor şi să mărească pe cât posibil capacitatea avioanelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.