Un cetăţean american este vizat de proceduri judiciare în Thailanda, din cauză că a postat un comentariu negativ, pe site-ul Tripadvisor, cu privire la un complex turistic, care a depus plângere, au anunţat sâmbătă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cazul în care este găsit vinovat, Wesley Barnes, în vârstă de 37 de ani, din Arkansas, un rezident în Thailanda, unde lucrează ca profesor de engleză, riscă până la doi ani de închisoare.

În pofida epidemiei covid-19, care a afectat dur turismul, thailandezii şi străini continuă să frecventeze staţiuni balneare - aporoape goale -, inclusiv pe Insula Koh Chang, cele bră prin plajele şi apele sale turcoaz.

Într-un sejur recent la complexul  Sea View Resort, situat pe această insulă, Wesley Barnes a fost extrem de dezamăgit şi şi-a făcut opinia cunoscută pe Tripadvisor.

Într-un comentariu, el acuză că personalul este ”neprietenos” şi acţionează ”ca şi cum nu ar vrea pe nimeni” în complex.

Conducerea complexului a depus plângere împotriva sa cu privire la acest comentariu, a declarat pentru AFP colonelul Thanapon Taemsara de la Poliţia din Koh Chang.

Wesley Barnes a fost arestat pentru o scurtă perioadă de timp şi apoi eliberat pe cauţiune.

Legea thailandeză cu privire la defăimare prevede până la doi ani de închisoare şi o amendă în valoare de 6.300 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.