Ambasadorul Ucrainei în Thailanda, Andrii Beşta, a fost găsit mort, pe Insula balneară Koh Lipe (sud), unde se afla în vacanţă împreună cu ful său, a anunţat poliţia thailandeză, iar cauza decesului este, pentru moment necunoscută, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un diplomat de carieră, Andrii Beşta, în vârstă de 45 de ani, a fost numit ambasador al Ucranei în Thailanda în 2016.

Poliţia thailandeză a anunţat că el a fost găsit mort duminică dimineaţa, către ora locală 5.30 (1.30, ora României), în camera unui complex hotelier de lux pe Koh Lipe, o insulă balneară frecventată de către turişti din cauza apelor ei albastre cristaline.

”Ancheta preliminară nu a arătat niciun semn de atac, niciun semn de raid sau violenţă”, a anunţat adjunctul purtătorului de cuvânt al poliţiei naţionale thailandeze Kissana Phathanacharoen.

Membrii echipei medicale care a sosit prima la faţa locului purtau combinezoane de protecţie, ca măsură de precauţie, în vederea examinării cadavrului, în timp ce autorităţile îl interogau pe fiul ambasadorului, Ostap, care a fost cazat în aceeaşi cameră cu tatăl său.

Ostap a declarat că tatăl său s-a culcat sâmbătă noaptea, către ora locală 23.00, şi că s-a trezit duminică dimineaţa, la ora locală 4.30, vomând, după care şi-a pierdut cunoştinţa, a declarat Kissana Phathanacharoen, care precizează că alţi martori au fost, de asemenea, interogaţi.

Corpul lui Andrii Beşta a fost trimis mai întâi la un spital local în vederea unei autopsii, după care a dus la un spital aparţinând poliţiei, la Bangkok, capitala thailandeză, în vederea unei anchete mai aprofundate cuprivire la cauza morţii.

Beşta şi-a petrecut peste zece ani din carieră în Thailanda, unde a fost trimis în 2007 în calitate de consilier al misiunii diplomatice ucrainene la Bangkok, potrivit site-ului ambasadei ucrainene.

El a fost numit director general adjunct al ambasadei în 2011, dupăcare a preluat postul de ambasador în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.