Ambasadorul turc la Berlin a fost convocat de către Guvernul german, după ce a criticat justiţia germană, în urma unor percheziţii recente ale domiciliilor unor jurnalişti turci, a anunţat marţi Ministerul german de Externe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ambasadorul turc, convocat azi (marţi), a fost informat că Guvernul federal respinge ferm acuzaţii ale Guvernului turc cu privire la libertatea de exprimare şi a presei şi cu privire la justiţia din Germania”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Ministerul german de Externe.

Această convocare - care are loc cu cinci zile înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale din Turcia - are loc în urma unei convocări de către autorităţile turce, la 17 mai, a ambasadorului german.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Ambasadorul german a fost convocat în urma unor percheziţii la Frankfurt, la locuinţele a doi jurnalişti ale unui cotidian proguvernamental turc.

Ministerul turc de Externe a denunţat atunci ”arestarea nejustificată a doi reprezentanţi ai Biroului din Frankfurt al ziarului Sabah”, un ”act vizând să intimideze şi să hărţuiască presa turcă”.

Parchetul din Darmstadt a dat asigurări că nu a avut loc nicio arestare şi a confirmat percheziţii al locuinţele celor doi jurnalişti, în cursul cărora s-au confiscat ”suporturi de stocare electronice şi alte elemente de probă”.

Ziarul Sabah acuză că cei doi jurnalişti au fost arestaţi în baza unei plângeri depuse de către susţinători ai predicatorului Fethullah Gülen, exilat în Statele Unite de mult timp, pe care Ankara îl acuză de urzirea loviturii de stat eşuate din 2016.

”Arestarea unor jurnalişti turci din cauza articolelor lor despre organizaţia teroristă Feto (acronimul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea lui Gülen) este o încălcare clară a libertăţii presei”, reacţiona pe Twitter directorul de comunicare al preşedinţiei turce, Fahrettin Altun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.