Ambasadorul SUA la Kiev, Bridget Brink, a condamnat atacul asupra penitenciarului Olenivka, calificându-l într-un mesaj postat în social media drept “de neconceput”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Atacul asupra centrului de detenţie din Olenivka este de neconceput, la fel şi informaţiile cu privire la tratamentul barbar al prizonierilor de război ucraineni de către forţele ruse. Vom continua să urmărim responsabilitatea şi să îi dăm Ucrainei ceea ce îi trebuie pentru a se apăra împotriva agresiunii îngrozitoare a Moscovei”, a notat Brink pe Twitter.

Atacul asupra închisorii unde erau deţinuţi membri ai Regimentului Azov a avut loc vineri, iar Rusia şi Ucraina se acuză reciproc. 

Separaţiştii pro-ruşi spun că Ucraina se află în spatele atacului care a ucis 53 de prizonieri de război. Kievul ar fi bombardat închisoarea de lângă Olenivka cu rachete Himars, susţin ei. 

Ucraina neagă aceste acuzaţii şi afirmă, la rândul său, că la originea faptelor se află grupul Wagner, o organizaţie paramilitară rusă. 

Artileria rusă ar fi vizat centrul de detenţie pentru a păstra secrete tortura şi relele tratamente aplicate prizonierilor. 

Reprezentanţii Regimentului Azov consideră uciderea în masă a prizonierilor de război ucraineni în satul Olenivka drept un act de execuţie publică, pe care Rusia l-a comis cu impunitate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.