Ambasadorul american în Rusia John Sullivan se întoarce în Statele Unite, ”săptămâna aceasta”, la ”consultări”, în contextul unor tensiuni exacerbate între cele două ţări rivale, a anunţat marţi misiunea americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este important să vorbesc în mod direct cu noii mei colegi din administraţia Biden, la Washington, despre situaţia actuală a relaţiilor între Statele Unite şi Rusia”, a declarat John Sullivan, citat de purtătoarea sa de cuvânt, Rebecca Ross.

Moscova i-a ”recomandat” săptămâna trecută ambasadorului american să se întoarcă la Washington, la ”consultări aprofundate şi serioase”.

Ambasadorul Rusiei la Washington Anatoli Antinov a fost rechemat la Moscova la 17 martie, la ”consultări”, după ce preşedintele american Joe Biden l-a catalogat pe omologul său rus Vladimir Putin drept un ”criminal”.

John Sullivan a dat asigurări că va ”reveni la Moscova în săptămânile următoare, înaintea unei întâlniri între preşedinţii Biden şi Putin”.

Acest summit este avut în vedere de săptămâna trecută, în urma unei propuneri în acest sens a lui Biden, căreia Rusia i s-a declarat deschisă.

Potrivit Moscovei, un asemenea summit pe un teren ”neutru” se află ”în studiu”.

Tensiunile între Moscova şi Washington se află la cel mai înalt nivel în contextul unor dezacorduri cu privire la Ucraina, la soarta opozantului politic rus Aleksei Navalnîi şi unor acuzaţii de spionaj, amestec în alegeri şi atacuri cibernetice imputate Moscovei.

Statele Unite au impus joi sancţiuni suplimentare Rusiei, inclusiv expulzarea a zece diplomaţi ruşi şi restricţii în cunpărarea datoriei ruse de către bănci americane.

Rusia a replicat expulzând zece diplomaţi americani şi ameninţând fonduri şi ONG-uri finanţate de către Washington şi interzicând intrarea pe teritoriul rus a mai multor membri ai Guvernului lui Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.