Preşedintele rus Vladimir Putin anunţă miercuri, într-o conferinţă de presă, la Geneva, că, împreună cu preşedintele Joe Biden, a hotărât ca ambasadorii să revină la posturi la Moscova şi Washingtonul, în vederea unei calmări a tensiunilor, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Revenirea la post a ambasadorilor urmează să aibă loc în urma unei înfruntări diplomatice dure care a condus la reducerea personalului diplomatic.

Ambasadorul rus în Statele Unite Anatoli Antonov a fost rechemat de la Washington în urmă cu aproximativ trei luni, după ce Biden l-a catalogat pe Putin drept un ”criminal”.

Ambasadorul american în Rusia John Sullivan a plecat de la Moscova în urmă cu aproape două luni, după ce Rusia i-a sugerat să se întoarcă la Washngton la consultări.

”Ei se întorc în postul în care au fost trimişi. Când anume, exact, este o chestiune pur tehnică”, a anunţat liderul de la Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.