Departamentul american de Stat a primit mai multe mesaje de la ambasadele sale din străinătate, care au atras atenţia în legătură cu nemulţumirea şi uimirea Guvernelor altor ţări privind ordinul executiv semnat de Donald Trump care interzice călătoria cetăţenilor din şapte ţări, predominant musulmane, a declarat luni un oficial american citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre mesaje, oficialul din Departamentul de Stat a precizat că instituţia menţine contactul cu ambasadele sale, dar a adăugat: „Nu vom comenta comunicaţiile noastre interne”.

De asemenea, mai mulţi oficiali din Departament au redactat un memo în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de ordinul executiv.

Ordinul executiv semnat vineri de Trump, prin care cetăţenii din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană au primit interdicţie de a călători în Statele Unite, a provocat haos pe aeroporturi, în condiţiile în care grănicerii şi agenţii de imigraţie au încercat să implementeze noile reguli.

Proteste de amploare au izbucnit în ţară, au fost iniţiate procese, iar un judecător federal a blocat repatrierea celor care au fost reţinuţi în baza ordinului criticat de activişti pentru drepturile omului, dar şi de aleşi democraţi şi republicani deopotrivă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.