Ambasada Rusiei în SUA a anunţat, într-un comunicat, că nu este adevărat că ucraineni sunt duşi pe teritoriul Rusiei împotriva voinţei lor, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasada a precizat că Rusia are doar puncte de verificare pentru a evita “operaţiunile de diversiune” ale armatei ucrainene şi a le permite forţelor ruseşti să “inspecteze cu atenţie autovehiculele care se îndreaptă către regiunile sigure”.

“Armata rusă nu crează nicio barieră pentru populaţia paşnică, ci îi ajută pe oameni să stea în viaţă, oferind mâncare şi medicamente”, se menţionează în comunicat.

Sâmbătă, consiliul local din Mariupol anunţat că locuitorii oraşului ucrainean sunt duşi pe teritoriul Rusiei împotriva voinţei lor de către forţele ruse.

"În ultima săptămână, câteva mii de locuitori din Mariupol au fost duşi pe teritoriul Rusiei. Ocupanţii au luat ilegal oameni din cartierul Livoberejni şi din adăpostul din clădirea clubului sportiv, unde se ascundeau peste o mie de oameni (majoritatea femei şi copii) de bombardamentele constante”, se arăta în comunicat.

Locuitorii din Mariupol capturaţi au fost duşi în tabere unde forţele ruse le-au verificat telefoanele şi documentele, iar apoi au fost redirecţionaţi către oraşe ruseşti îndepărtate, a spus consiliul oraşului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.