Ambasada României în Italia a contactat serviciile de protecţie civilă şi autorităţile din Ischia, pentru a verifica dacă sunt români afectaţi în urma cutremurului care a zguduit insula. De asemenea, a fost înfiinţată o celulă de criză pentru a acorda asistenţă consulară dacă va fi necesar, fiind puse la dispoziţie şi numere de telefon unde cei care au nevoie de ajutor pot suna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ambasada României în Italia a contactat în regim de urgenţă departamentul de Protecţie Civilă şi autorităţile locale, pentru a verifica dacă în urma seismului au fost afectaţi cetăţeni români. În cadrul Ambasadei a fost activată o celulă de criză, pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune", scrie reprezentanţa diplomatică pe contul său de Facebook.

Ambasada pune la dispoziţie numărul de urgenţă al Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei României în Italia, apelabil non stop: +39 345 147 39 35 (apelabil non-stop), precum şi un număr de contact de la Protecţia Civilă  - 800840840.
Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs luni seara în insula Ischia, o persoană pierzându-şi viaţa, 7 fiind declarate dispărute, iar 20 fiind rănite uşor. Mai multe clădiri, inclusiv o biserică, s-au prăbuşit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.