Ambasada Regatului Arabiei Saudite în Liban a declarat miercuri că urmăreşte îndeaproape evoluţia evenimentelor actuale din regiunea de sud a Libanului, făcând apel la "toţi cetăţenii să respecte decizia de interzicere a călătoriilor şi să părăsească imediat teritoriul libanez pentru cei care se află în prezent în Liban", a anunţat agenţia saudită de presă SPA, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasada saudită a cerut, de asemenea, cetăţenilor aflaţi în Liban să dea dovadă de prudenţă şi să stea departe de locurile în care au loc adunări sau demonstraţii.

Declaraţia vine în contextul în care sute de protestatari au ieşit marţi şi miercuri pe străzile din Liban în urma exploziei de la un spital din Gaza, soldată cu sute de morţi, pentru care Hamas învinovăţeşte Israelul, iar Israelul spune că este vorba despre un tir ratat tras de Jihadul Islamic.

Demonstraţiile de miercuri de la Beirut au dus la încăierări între poliţie şi manifestanţi pro-palestinieni. Poliţia a tras cu gaze lacrimogene şi a folosit tunuri cu apă împotriva manifestanţilor care au încercat să incendieze ambasada SUA.

Departamentul de Stat al SUA a emis, la rândul său, marţi, o "recomandare de a nu călători" în Liban, anticipând un nou val furie împotriva SUA, iar civilii au fost avertizaţi să evite zona din jurul ambasadei. Departamentul de Stat a îndemnat oamenii să nu călătorească în această ţară "din cauza situaţiei imprevizibile de securitate legate de schimburile de rachete şi artilerie între Israel şi Hezbollah sau alte facţiuni militante armate". Nivelul de avertizare a fost ridicat 4, "Nu călătoriţi" - cel mai înalt nivel - de la nivelul 3, "Reconsideraţi călătoria". De asemenea, avertismentul emis marţi îndeamnă populaţia să reconsidere călătoriile în Liban "din cauza terorismului, tulburărilor civile, conflictelor armate, criminalităţii, răpirilor" şi a capacităţii limitate a Ambasadei SUA din Beirut de a oferi sprijin cetăţenilor americani.

Departamentul de Stat a autorizat, pe de altă parte, plecarea voluntară şi temporară a membrilor de familie ai personalului guvernamental american şi a unor membri ai personalului care nu se află în situaţii de urgenţă de la Ambasada SUA din Beirut, din cauza situaţiei imprevizibile a securităţii din Liban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.